9 Ocak 2012 Pazartesi

Kum Boyama Para Kazandırıyor

Alışveriş merkezlerinde çocuklar için kurulan eğlence merkezlerinin nerdeyse tamamı jetonlu oyuncaklardan oluşuyor. Başlarda bize de ilginç gelen bu merkezler şimdilerde anlamsız geliyor, jetonlu oyuncaklardan mümkün olduğunca çocuklar kaçırılarak çıkılıyor. Çocuklara yönelik eğitici, eğlendirici ”Kum Boyama” oynunun alışveriş merkezlerinde stand şekline getirilmiş halini iş fikri olarak uygulayabilirsiniz.


İşlem son derece basit ;


Kendinden yapışkanlı özel kağıtları var. İstediğiniz resimi, karakteri seçmekle başlanıyor. Kağıdın üzerindeki yapışkanlı bölgeler kürdan yardımıyla, kademeli olarak açılıp önünüzdeki rengarenk kumlardan bolca dökülüyor. Sonrasında fazla kumları yeniden boya kabına boşaltılıyor. Detay kısımlardan genele doğru gitmek gerekiyor yaparken.


Yaklaşık yarım saat süren bu keyifli faaliyeti, çocuklar yaparken genellikle kürdanla yapışkanlı kısımları çıkarmak için yardım istiyorlar. Renkleri kullanmak tamamen onların hayal gücüne kalıyor. İsterseniz özel kağıdını ve 7 farklı renk kumu alıp evde de yapabilirsiniz.


Alışveriş merkezlerinde stand şeklinde bu işi yapabilmek kolay. Çünkü tane mısır veya diğer yiyecekler gibi malzemeyi muhafaza etme veya ürünün bozulma durumu gibi bir durum yok. Çocukların boyama işini yapabilmesi için bir masa ve renkli boyaların farklı farklı kaplarda tutulacağı bir bölüm gerekiyor. Önceden çalışma yapan çocukların yaptıkları resimleri örnek olarak gösterebileceğiniz bir panoda yerleştirirseniz standınız hazır hale gelmiş olacaktır. İşlem karşılığında ortalama resim başına beş lira ücret alabilirsiniz. Stand metrekare olarak büyük olmadığı için kirası düşük olacaktır. Anne-babalar çocuklarının eğitimi ve eğlenmesi için sık sık kum boyama standına gelecekleri kesin. Vakti olamayan anne-babalara resim ve yeterli kumlar bir kap içersinde satılabilir. Kum boyama aktivitesini isterseniz reklam aracı olarakta kullanabilirsiniz. İstek doğrultusunda özel hazırlanan formlar üzerine anaokulu adı, alış-veriş merkezi isimleri yazılabilmektedir.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder